Clasa Mammalia, Ordin Rodentia

Familia Castoridae

Gen Castor

Clasa Mammalia, Ordinul Rodentia, Familie Castoridae
Castorul european este o specie protejată si este singurul reprezentant al familiei Castoridae în Europa. În America de Nord se găseşte castorul american (Castor canadensis), care este o specie foarte asemănătoare cu cel ...read more

CARACTERIZARE GENERALĂ

Brebul sau castorul european (C. fiber) a fost la un moment dat un locuitor al insulelor britanice, si al Scandinaviei. Brebii se mai găseau în vecinătatea Arendalului; ocazional, s-au mai întâlnit  pe malurile râurilor Ron, Weser și Elba, precum și un număr considerabil erau ținuți într-un parc aparținând Împăratului Austriei, pe malul Dunării. De asemenea, ei au mai apărut rar în Rusia și Polonia, în pâraie din Munții Ural, cât și în râurile care se varsă în Marea caspică.
Castorii europeni trăiesc în vizuini pe malurile râurilor, și prezintă un instinct arhitectural mai puțin evident decât ruda sa americană, dar acest lucru se poate datora unor condiții externe nefavorabile, mai degrabă decât dorința de a construi.
Castorul american (C. canadensis), se extinde pe acea parte a continentului american inclus între cercul Arctic si Tropicul Cancerului; din cauza, însă, că la răspândirea treptată a populației peste o parte din această regiune, și încă mai mult din cauza cantității enorme de blănuri, care, spre sfârșitul secolului IX și începutul secolului XX, au fost exportate în Europa, numărând aproximativ 200.000 de blănuri anual, această specie a fost în pericol iminent de extirpare. Acesta se distinge de breb prin fosele nazale mai scurte și oarecum mai largi.

 • 

 

Comment Box is loading comments...

Totodată, este de dorit ca informaţiile şi datele din site, să se actualizeze periodic. La acest lucru pot participa voluntari şi nu numai, fie prin intermediul secţiunii contribuţie, fie contactându-mă via e-mail.

View My Stats